2015-07-mamasSchooljaar 2015-2016, betekent ook de start van een nieuw goed doel voor twee jaar. Onze werkgroep heeft, naast heel veel andere voorgestelde GOEDE doelen, een prachtige organisatie uitgekozen. Namelijk Kinderfonds MAMAS ! Het doel van de werkgroep blijft voor in ieder geval de komende twee jaar; de leerlingen kennis laten maken met een ander land, de cultuur en hun problemen. In dit alles staat het kind centraal.  
Wederom is er een korte lijn met de Nicolaasschool omdat een van de medewerkers, Michiel Hess, de oom is van Sofie uit groep 4b. Hieronder vertelt Michiel in het kort iets over de MAMAS. Na de vakantie laten we ook de kinderen kennismaken met Kinderfonds MAMAS.
“In Zuid-Afrika leven meer dan zeven miljoen kinderen in ernstige armoede. Kan je je dat voorstellen? Dat zijn twee keer zoveel kinderen als in heel Nederland wonen! Deze kinderen hebben vaak geen veilig thuis, worden niet goed verzorgd door hun ouders, staan er alleen voor, gaan niet naar school of worden het slachtoffer van geweld en misbruik. Zonder hulp hebben zij geen eerlijke kans op een normale toekomst. Gelukkig zijn er de MAMAS: sterke, Zuid-Afrikaanse vrouwen die in actie komen voor de meest kwetsbare kinderen van hun land. Met voeding, opvang, onderwijs, medicijnen en vooral veel aandacht en liefde… Kinderfonds MAMAS gelooft in MAMAKRACHT! Die dagelijkse onverzettelijke liefde, zorg en bescherming die moeders eigen is. De MAMAS van Zuid-Afrika zijn het levende bewijs. Zij nemen verantwoordelijkheid en kijken niet weg als een kind in nood is. De MAMAS organiseren dagelijkse zorg voor honderden, soms duizenden kinderen. Net zolang tot ze op eigen benen verder kunnen. En Kinderfonds MAMAS helpt hen daarbij, op alle mogelijke manieren.”