nicolaas logolerengroeienbloeien

De Algemene Onderwijsbond (AOb), CNV Onderwijs (CNV), Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv), de FNV-Overheid en POinactie roepen alle leden op om op dinsdag 12 december, de hele dag te staken. De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) en de PO-Raad ondersteunen deze oproep van harte.
Omdat:

  • Het lerarentekort snel oploopt. De burn-out percentages in de sector zijn de hoogste van Nederland. De salarissen blijven mijlenver achter bij vergelijkbare beroepen. Het is CODE ROOD in het basis- en speciaal onderwijs.
  • De politiek aarzelt om werk te maken van een aantrekkelijker beroep, met een eerlijk salaris en een lagere werkdruk. Zij negeren de stormwaarschuwingen, terwijl het water de schoolteams tot de lippen staat. Tijdens de actiedag van 27 juni en de landelijke staking op 5 oktober waren er mooie woorden, vage beloften en tot nu toe weinig daden.
  • Minister Slob ook tijdens de Meet-up met schoolleiders, leraren en onderwijsondersteuners op 29 november kenbaar heeft gemaakt vooralsnog geen middelen beschikbaar te stellen.


Dat het beroep aantrekkelijker moet worden om een tekort te voorkomen, blijft de inzet. De eisen van het PO-front – waarin vakbonden, POinactie en PO-Raad samenwerken – zijn een salaris dat vergelijkbaar is met dat van het voortgezet onderwijs en een lagere werkdruk.

In het belang van uw kind en het behoud van kwaliteit van onderwijs rekenen wij op uw steun voor deze staking. Wij hopen samen met u op het goede nieuws uit Den Haag dat een nieuw kabinet maatregelen neemt het tij ten goede te keren.

 

nieuws decemberDeze week heeft de naamgever van onze school zijn verjaardag gevierd. Het was een groot feest! De jongste kinderen hebben een bezoek gebracht aan Sint en zijn pieten. In de midden– en bovenbouw was er veel werk gemaakt van de surprises, een middel om elkaar iets te gunnen!

nieuws december 2Het ene feest is nog maar net geweest en het volgende dient zich al aan. Kerstfeest, een feest dat wereldwijd wordt gevierd. Alsof de vele, religieuze, culturele, etnische en sociale grenzen er niet meer toe doen. Het is een moment waarop we op zoek gaan naar wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt. Blijkbaar is er een universeel verlangen naar vrede en warmte die de conflicten en kilte in de rest van het jaar kunnen overwinnen.

 

trefwoord kerstDecember leent zich goed voor het thema ‘geven’. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar wat onlosmakelijk verbonden is met geven, nl. ontvangen. Jozef en Maria ontvangen het meest kostbare wat een mens gegeven kan worden: een kind. En dat terwijl het allerminst vanzelfsprekend voor hen is.
De wijze mannen uit het Oosten komen de nieuwe koning eer bewijzen door hem koninklijke geschenken te geven. In de komende periode wordt de ervaring van geven en nemen uitgediept. Dat is belangrijk in een cultuur waarin kinderen ook bezig zijn met nemen, krijgen en voor zichzelf houden. Er valt veel te leren. Hoe is het om zomaar iets te krijgen? En hoe is het om zelf iets te geven en te delen? Geven is onbaatzuchtig, het eigenbelang staat nu niet voorop. Delen is iets anders dan wegdoen van wat je toch niet meer nodig hebt. Je deelt met wie minder heeft. Het krijgt betekenis juist omdat het jou iets kost. Geven en delen levert iets op!


Sinterklaasfeest

ouderraad pietenWat is het Sinterklaas feest toch een mooi kinderfeest!

De werkgroep Sinterklaas heeft er weer een fantastisch feest van gemaakt voor iedereen! We willen graag nogmaals dank zeggen aan alle vrijwilligers die hebben geholpen om de versieringen op te frissen en te vernieuwen.
De school zag er weer prachtig uit!
De festiviteiten begonnen woensdag 29 november met een bezoek van een viertal muziekpieten.
Zij hebben de boel flink op stelten gezet met liedjes en ze hebben meegedaan aan de gymlessen van de groepen 1/2.
Daarna mocht iedereen op vrijdag 30 november zijn of haar schoen zetten.
We sloten het feest natuurlijk af op 5 december met een bezoek van de Sint, vergezeld door Pieten.
De groepen 1 t/m 4 hebben hun kunsten vertoond aan Sint en de pieten. De groepen 5 t/m 8 hebben hun surprises uitgepakt en gedichten voorgelezen.Sint is weer veilig aangekomen op de Nicolaasschool! Boer Wim heeft hem uit de sloot gevist, maar gelukkig zijn alle pakjes en de Pieten er. En we zingen en we springen en we zijn zo blij!

ouderraad sint 1ouderraad sint 2

Kerst

Na het Sinterklaasgeweld is het alweer tijd om in kerstsferen te komen.
Deze activiteiten zijn ook al in volle voorbereiding. Hierover leest u op de volgende pagina meer.

Vacature penningmeester

Aan het eind van dit schooljaar gaan we afscheid nemen van onze penningmeester.
Dat betekent voor de ouderraad dat er een vacature vrijkomt.
Mocht u nu denken, dat lijkt me een leuke uitdaging, die wil ik wel op me nemen. Neem dan contact met ons op.
U kunt een bericht sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Het Sinterklaasfeest moet nog gevierd worden. Voor kerst zijn we echter al volop met de voorbereidingen begonnen. Op donderdag 21 december zullen we samen met de kinderen en u als ouders een sfeervolle kerst vieren.
’s Morgens begint de school op de normale tijd 08:30 uur (er is gewoon inloop) en alle kinderen zullen om 14.30 uur uit school komen. Ook is er gewoon BSO.

kerstfeest kinderen

Kerstviering
‘Het feest over de geboorte van Jezus van Nazareth’
Dit jaar is het thema ‘Kerst, feest van geven.’
Dit thema past prima in de winterperiode waarin drie christelijke feesten elkaar opvolgen waarbij geven een belangrijke rol speelt.

Voor de uitgebreide informatie over Kerst verwijzen wij u naar de ouderbrief die als bijlage bij deze nieuwsbrief wordt meegestuurd.

 

volg-ons-op-facebook-nicolaasschool

Mededeling

8 januari 2018 studiedag

Kalender

December 2017
M D W D V Z Z
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Ga naar boven