nicolaas logolerengroeienbloeien

afscheiod astrid kleinBeste ouders en verzorgers,
Onze directeur Astrid van de Ende zal na 20 jaar de Nicolaasschool verlaten. Ze heeft veel voor onze school betekend. We willen dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Samen met de kinderen bereiden we een mooi afscheid voor. Op vrijdag 13 juli nemen de kinderen op een creatieve manier afscheid van Astrid. Wat dat precies zal zijn blijft nog even een verrassing.
Vrijdag 13 juli is er van 16.00 uur tot 17.00 uur een afscheid met een hapje en een drankje voor ouders, bestuur, team, genodigden en alle andere mensen die afscheid willen nemen van Astrid.
Bestuur en team Nicolaasschool

afscheiod astrid groot

Wie is de machtigste van het land? ‘Koning Willem-Alexander’ zullen de kinderen roepen. Een begrijpelijke reactie omdat koningschap al duizenden jaren symbool staat voor macht, ook als is de bestuurlijke macht in ons land feitelijk in handen van de regering.
Macht klinkt vaak in onze oren negatief. Toch is het niets anders dan het vermogen om invloed uit te oefenen op situaties en personen. Als je macht hebt, kun je anderen laten doen wat jij wilt. Een politieagent, een scheidsrechter, een leerkracht, een minister en ouders hebben macht. Daar is niet mis mee; het zorgt ervoor dat alles loopt zoals het moet. Een probleem wordt het als de macht wordt misbruikt. Macht moet gericht zijn op het geluk en welzijn van mensen.
De kinderen onderzoeken in dit thema waar sprake is van macht en waartoe deze gebruikt wordt. Ze ontdekken dat niet alleen een flinke stem of dreigend gebaar, maar ook geld, straf en beloning als middelen worden gebruikt. Ze worden zich bewust dat er naast formele machten (zoals een agent of overheid0 in onze samenleving, ook informele en niet altijd zichtbare machten werkzaam zijn. Ieder kind merkt vroeg of laat hoeveel invloed de mening van de groep heeft op wat het zelf denkt en doet. En wie de baas speelt in de groep.

En (sociale) media en reclamemakers zijn bij machte om ons te vertellen wat belangrijk is en zelfs wat de waarheid is. Alleen al daarom is het goed om dit thema met kinderen

 

Zaterdag 23 juli om 9.00 uur wordt de speelplaats aan de voorkant tegelvrij gemaakt.
Wie wil hiermee helpen??
Indien mogelijk stenenwagen, kruiwagen, bats en werkhandschoenen meenemen.
Op maandag 25 juni komt de stratenmaker nieuwe stoeptegels leggen.
Aanmelden bij Gerard Coobs

 

Wij bedanken u voor de reservekleding die we regelmatig ontvangen!
Wij vragen u de reservekleding bij de leerkracht van uw kind in te leveren. Op die manier blijft het op de kleutertoiletten overzichtelijk.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

penningmeester gezochtDe vierdaagse is gelopen en het was wederom een geslaagd evenement met heel mooi weer en veel gezelligheid.
Het is alweer juni en er staan voor diverse klassen weer leuke uitjes op de agenda.
Aanstaande donderdag 7 juni komt de schoolfotograaf. We hopen natuurlijk dat alle kinderen er weer gekleurd op komen te staan.
Ondertussen zijn onze werkgroepen alweer druk in de weer met de feestelijke jaarafsluiting en de schoolreisjes die na de zomervakantie op de planning staan. Binnenkort ontvangt u hierover een informatiebrief, want we hebben natuurlijk begeleiders nodig die dag. De datum is 20 september dus wanneer u het leuk lijkt om die dag als begeleider mee te gaan, kunt u deze datum alvast reserveren in uw agenda. De bestemming blijft nog even geheim.
De ouderraad is op zoek naar een penningmeester voor het nieuwe schooljaar. Heeft u interesse of bent u nieuwsgierig naar wat de taken inhouden, stel gerust uw vragen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Penningmeester bent u niet alleen, maar samen met een ouderraadslid.
Graag ontvangen wij uw reactie voor 17 juni 2018.
=

Mededeling

28 29 juni vrij

Kalender

Juni 2018
M D W D V Z Z
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
volg-ons-op-facebook-nicolaasschool
Ga naar boven