nicolaas logolerengroeienbloeien

Dinsdag heb ik onderstaand bericht gestuurd.
Na een periode van lang nadenken heb ik besloten dat ik afscheid ga nemen van de Nicolaasschool. Na 20 jaar met hart en ziel gewerkt te hebben aan de ontwikkeling van de kinderen en de schoolorganisatie ga ik genieten van mijn vrije tijd. Het is fijn om het rustiger aan te kunnen gaan doen en met keuzepensioen te gaan. Aan het eind van het schooljaar zal ik afscheid nemen.

In de tussentijd zal er worden gezocht naar een opvolger voor de Nicolaasschool. Ik heb er alle vertrouwen in dat het team en het bestuur, in samenwerking met de nieuwe directeur, deze prachtige school kunnen voortzetten op de wijze die jullie gewend zijn.

Het bestuur zal u verder informeren over de voortgang van de werving & selectieprocedure.

Graag wil ik u bedanken voor de vele hartelijke reacties, die ik heb mogen ontvangen.

Astrid van den Ende

werdrukZoals u heeft kunnen lezen in de krant, wordt er komend jaar een klein bedrag beschikbaar gesteld om de werkdruk te verlichten bij leerkrachten. Tijdens de studiedag is hier uitgebreid aandacht aan besteed.
De oorzaak van werkdruk is meestal voor iedereen anders en wordt gebundeld in 7 domeinen: leerlingen, taak, collega’s, organisatie, persoonlijkheid, leidinggevende en privé situatie.

Het is belangrijk om hier inzicht in te verkrijgen, voordat we kiezen voor maatregelen hiervoor.
Door een deskundige is hier een korte uitleg over gegeven. Ieder heeft een mail ontvangen met waarop vragen staan: een scan. Deze is op de studiedag ingevuld.
Hierna wordt (anoniem) een teaminventarisatie gemaakt. Halverwege mei wordt dit besproken in het team. Na deze bijeenkomst bespreken we samen hoe we t geld willen inzetten, dat we vanuit het ministerie hiervoor krijgen.

De personeelsgeleding van de MR heeft instemmingsrecht.

 

Mensen die duurzaam leven proberen de aarde zo te gebruiken dat toekomstige generaties er ook plezier van kunnen hebben. We willen immers van de aarde genieten. Maar de aarde is kwetsbaar. Poolkappen smelten, grondstoffen raken op, de plastic soep in de oceaan dijt uit, klimaatveranderingen zorgen voor overstromingen, droogte.
Gelukkig is er ook een andere kant en kunnen een ander rijtje opnoemen: zonne-energie, ecologische verantwoorde landbouw, een zuinige douchekop etc. WE doen hard ons best om wereldwijd oplossingen te zoeken en het evenwicht tussen milieu en economie te herstellen en te herscheppen.
Deze laatste gedacht is belangrijk bij dit thema ‘duurzaam'. De kinderen onderzoeken niet alleen de bekende voorbeelden van de milieuproblematiek, maar ontdekken ook hoe mensen nu al werken aan een duurzame wereld. Het is een hoopvol signaal dat mensen anders gaan denken en anders gaan doen. Daarom denken de kinderen in dit thema na over kleine concrete bijdragen, b.v. anders omgaan met verpakkingen, eten en energieverbruik. De kritische en tegelijk positieve levenshouding is net zo belangrijk als technische kennis.

 

In de hal ligt weer een grote stapel met gevonden voorwerpen.
Wilt u, wanneer uw kind iets kwijt is, dit even doorzoeken.

 

verkeersexamenDe groepen 7 gaan 12 en 13 april weer aan de slag voor het verkeersexamen. Op donderdag is de theorie– op vrijdag het praktisch verkeersexamen.

Alvast succes gewenst!

 

volg-ons-op-facebook-nicolaasschool

Kalender

April 2018
M D W D V Z Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Ga naar boven