nicolaas logolerengroeienbloeien

November is de maand waarin we veel en hard leren op school. De Gouden Weken zijn voorbij, de klas met kinderen is een groep geworden en iedereen weet weer hoe het werkt op school. In veel groepen zijn de leerkrachten begonnen met het opstellen van gezamenlijke doelen met de kinderen: kennen we de tafels aan het eind van dit blok, snappen we de regels bij spelling of bij grammatica en weten we waar we naartoe werken tijdens rekenen? Dit maakt het voor onze leerlingen inzichtelijker wat en waarom zij bepaalde dingen moeten leren.
Deze maand vinden ook de kijkmiddagen en de eerste oudergesprekken plaats. U krijgt hiervoor vandaag een uitnodiging. We vinden het belangrijk om samen met u op te trekken als partner in de ontwikkeling van uw kind. We hopen dan ook dat we alle ouders kunnen spreken!
Niet alleen onze leerlingen leren veel op school, ook het team leert veel en graag. Tijdens de studiedag op 19 oktober is het team met een aantal onderwerpen bezig geweest. De onderbouw leerkrachten hebben zich gebogen over het observatieprogramma OVM: ontwikkelingsvolgmodel voor kleuters. Met dit programma kunnen zij de ontwikkeling van kleuters goed volgen en indien nodig meer sturen. s Middags hebben zij een scholing gevolgd over Basisontwikkeling. Drie B’s zijn hierin belangrijk:
Betekenisvolle gezamenlijke activiteiten;
Bemiddelende leerkrachten doen ertoe;
Brede persoonsontwikkeling is het doel, met specifieke kennis en vaardigheden.

De teamleden van de groepen 3 tot en met 8 zijn in kleine groepjes bezig geweest met de voorbereidingen van ons nieuwe schoolplan. In dit plan beschrijven we onze missie, visie en ambities voor de jaren 2019-2023. We hebben een start gemaakt met de onderwerpen identiteit, professionele cultuur, cognitieve ontwikkeling, zorg, ICT, 21ste eeuwse vaardigheden, kunst en cultuur en de verbinding tussen school en kindcentrum.
De bedoeling is, dat er in juni 2019 een nieuw schoolplan klaar is. Het team, de leerlingen, de MR, het bestuur en de ouders hebben een rol in de totstandkoming van dit plan. In de loop van dit schooljaar zullen wij hiervoor gesprekken houden. We houden u op de hoogte!

 

Ik ben Edith Mulder-Bruins en geef vanaf 1 september les op de Nicolaasschool. Op maandag ben ik in groep 1/2 B en op donderdag en vrijdag in groep 1/2 A. Samen met mijn man, onze twee pubers en drie katten woon ik in Apeldoorn.
In 1994 heb ik mijn PABO diploma gehaald en ben ik in het basisonderwijs gaan werken. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar het speciaal onderwijs. Ook ben ik, toen nog naast mijn baan in het onderwijs, in de uitvaart gaan werken. Met al deze mooie ervaringen en kennis in mijn rugzak mag ik nu op de Nicolaasschool werken, waar ik me erg welkom voel!
In mijn vrije tijd dans ik Argentijnse tango, beoefen Chi Kung en speel graag het gezelschapsspel Mahjong.

 

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Evelien van den Beld en ik ben getrouwd met Peter. Samen hebben wij twee kinderen; Ryan van 9 jaar en Faya van 5 jaar. Wij wonen samen met ons hondje in Raalte.
Na een carrière switch van de Post, ben ik in het onderwijs terecht gekomen en ik heb het daar enorm naar mijn zin. Na jaren van invallen op diverse scholen in de omgeving ben ik bij de Nicolaasschool gekomen.
Sommige herkennen mij al ,omdat ik afgelopen schooljaar vanaf de meivakantie ingevallen heb in groep 3. Maar sinds begin van het schooljaar ben ik de vaste invalleerkracht voor de maandagen. Dit betekent dat ik bij afwezigheid van de vaste leerkracht kom invallen in de groep. Dit kan in alle groepen voorkomen.
Wie weet tot gauw!

 

Zoals u weet, is het momenteel lastig om invallers te krijgen in het onderwijs. Het lerarentekort is op de Nicolaasschool ook voelbaar. We zijn in de gelukkige positie, dat wij op alle dagen een leerkracht ambulant hebben, die kan invallen als er iemand een scholingsdag heeft, een verlofdag moet opnemen of als een van de leraren ziek is.
Toch zijn we nog op zoek naar leraren voor onze ‘invalpool’; mensen die af en toe een dag zouden willen invallen als de nood aan de man is. Dus, heeft u een lesbevoegdheid en wilt u af en toe wel een dag invallen dan horen wij dat graag! Ook als u iemand kent met een lesbevoegdheid, wilt u diegene hier op attenderen?

 

In de herfstvakantie is de klussengroep op het schoolplein aan het werk geweest: het is weer prachtig geworden! Hartelijk dank aan alle klussers!

speelplaats 1speelplaats 2

Kalender

November 2018
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
volg-ons-op-facebook-nicolaasschool
Ga naar boven