kerstdiner 2Het Sinterklaasfeest moet nog gevierd worden. Voor kerst zijn we echter al volop met de voorbereidingen begonnen. Op donderdag 17 december zullen de onderstaande activiteiten op het programma staan om een sfeervolle kerst met u en uw kinderen te vieren.
’s Morgens begint de school op de normale tijd 08:30 uur (er is gewoon inloop) en alle kinderen zullen om 14.30 uur uit school komen. Ook is er gewoon BSO.

Kerstviering                                 

Dit jaar is het thema ‘Sterrenregen’. Vooral met Kerst hebben we behoefte aan sfeervol licht in huis. De sfeer, de geur, mensen om je heen van wie je houdt. Maria en Jozef moesten hun vertrouwde huis verlaten, op zoek naar onderdak in Bethlehem. Ook in deze tijd is een thuis hebben niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ieder mens is op zoek naar een plek waar ze kunnen stralen en waar het licht ook voor hen mag schijnen.

We vieren kerst met de kinderen in de Nicolaaskerk.
Deze viering vindt plaats onder schooltijd.
De kinderen zullen met hun cluster ( gr. 1-2; gr 3-4; gr 5-6; gr 7-8 ) naar de Nicolaaskerk gaan, voor een mini-kerstviering. In de kerk zullen we onder andere samen kerstliedjes zingen en het kerstverhaal zal centraal staan. 

U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Echter vragen wij u wel om op eigen gelegenheid naar de kerk te gaan. De kinderen gaan eerst de kerk in en daarna kunt u achter de kinderen plaatsnemen op de banken (niet tussen de kinderen). Jongere broertjes en zusjes, die rustig bij hun ouders op schoot kunnen zitten, zijn van harte welkom bij de viering.

Hieronder ziet u hoe laat en welke groepen in de kerk zullen zijn.
09.00 uur tot 9.50 uur groepen 1-2
10.00 uur tot 10.50 uur groepen 3-4
11.00 uur tot 11.50 uur groepen 5-6
12.00 uur tot 12.50 uur groepen 7-8
Om 14.30 uur gaan de kinderen naar huis (of naar de BSO).

Kerstdiner

kerstdiner 1Vervolgens is er inloop vanaf 16.50 uur in de klas. We gaan om 17.00 uur met elkaar genieten van een sfeervol kerstdiner. Dit diner wordt samengesteld door hapjes door de kinderen meegebracht. Voor een bord, beker en bestek wordt gezorgd. Op de deur van de klas hangt een intekenlijst (vanaf 8 december) waarop u kunt aangeven wat uw zoon/dochter meebrengt. Om 18.00 uur ronden we af en worden de kinderen van de groepen 1 t/m 4 door de ouders uit de klas opgehaald. De leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 gaan zelfstandig naar buiten.

Kerstborrel

kerstdiner 3Voor de ouders wordt er een borrel georganiseerd. Dit is tijdens het kerstdiner van de kinderen. De borrel is van 17.00 uur tot 18.30 uur. Ouders kunnen hier gezellig samen zijn onder het genot van een kopje koffie, thee of glühwein. Voor de jongere broertjes en zusjes is er een glaasje ranja.
U kunt ook genieten van een kopje erwtensoep, een broodje beenham of braadworst. U kunt muntjes van 1 euro kopen, waarmee dit kan worden betaald. De opbrengst komt geheel ten goede aan Kinderfonds MAMAS.  
Vrijdag 18 december is er gewoon school, de kerstvakantie begint voor alle kinderen om 12 uur. Alle kinderen komen aan de achterkant van de school naar buiten!!


Met vriendelijke groet,
Kerstcommissie (kerstviering) en Werkgroep Goede Doelen