Vorig schooljaar hebben veel ouders een kwaliteitsonderzoek voor de Nicolaas ingevuld. Bij het punt “ouders en leefomgeving, alle betrokkenen weten wat ze van elkaar kunnen verwachten” scoorde onze school 55 %. Voor Astrid aanleiding om met mensen van de medezeggenschapsraad en de ouderraad te ‘brainstormen’ over “verwachtingen tussen school en ouders met betrekking tot de communicatie.”

In 2015 heeft school al maatregelen genomen om de communicatie te verbeteren: de website is vernieuwd en mails vanuit verschillende werkgroepen worden nu centraal verstuurd. Leerkrachten geven aan het begin van het schooljaar hun manier van communiceren aan. Positieve maatregelen.
Wel zou het goed zijn dat klassenouders sneller bekend zijn en dat met hen duidelijke afspraken worden gemaakt. En dat e-mailadressen van leerkrachten en ouders direct uitgewisseld worden.
Ouders van kinderen uit lagere groepen mogen meer informatie verwachten dan ouders van kinderen uit hogere groepen.

De belangrijkste conclusie was, dat zowel school als ouders (blijven) uitspreken wat ze van elkaar verwachten. Dat ze in contact blijven en allen integer omgaan met informatie.
De leerkracht kan u ook informatie over zijn/haar klas per mail versturen. U kunt zelf ook korte informatie versturen naar de leerkracht. Bijvoorbeeld dat uw kind volgende week naar de orthodontist of dokter moet.

Als het over ontwikkeling van kinderen gaat wordt u daarvoor op de gebruikelijke manier benaderd: telefonisch of in een gesprek. Daarover willen we niet per mail communiceren.
Wanneer we daarover van u een mail krijgen, zullen we een standaard antwoord geven, waarin we u uitnodigen voor een gesprek of per telefoon te communiceren.

Met de leerkracht kunnen ouders na schooltijd afspreken en voor schoolbrede zaken kunnen ouders altijd even bij Astrid binnenlopen. Communicatie is een wisselwerking, samen gericht op een fijne schooltijd voor de kinderen!

Heeft u als ouder nog ideeën over de communicatie?
Meld het aan Astrid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of loop even binnen in haar kantoor!