fietsverlichtingWe weten allemaal hoe belangrijk het is om onze fiets goed te verlichten. Hierbij een mail van een bezorgde dorpsgenote. We denken veilig op de weg te gaan. En ach, het is maar een klein stukje……...Maar is dit ook wel zo?
Geachte mevrouw Van den Ende,
Op donderdagochtend 14 januari reed ik over de Oerdijk. Het regende en was koud, slecht zicht, tegen half negen, druk verkeer. Wat ben ik verschrikkelijk geschrokken!
Bijna niemand had verlichting op de fiets, moeders met kleine kinderen achterop, een kind ernaast, geen verlichting! In de koplampen van een mij tegemoetkomende auto doemde een klein spookje op, een beetje wiebelend op weg naar school in zijn eentje, een jaar of 8. Geen verlichting en ook donkere kleding. Ik krijg dat beeld niet van mijn netvlies.
Misschien hebt u het nog nooit meegemaakt, een kind van uw school verongelukt in het verkeer.   Helaas heb ik die ervaring enkele keren meegemaakt -        ik ben nu 71 en ik weet van elke keer ook na 30 jaar nog   alle details. Ik wens het u niet toe, het is rampzalig!        Daarom schrijf ik u dit bericht. Misschien weet u niets over de verlichting, vertrouwt u dat het wel in orde is. Niet dus! Als kinderen meer strips op hun kleding zouden dragen maakt het al verschil.
Vriendelijke groet, Harda van Dijk