spelenLEF Lekker en Fit
Volgens onderzoek van de GGD Gelre-IJssel is 1 op de 4 kinderen in de gemeente Deventer te dik. Overgewicht op jeugdige leeftijd heeft een relatie met overgewicht op volwassen leeftijd: dikke kinderen worden vaak dikke volwassenen. Vroege signalering en voorkoming van overgewicht zijn daarom van groot belang.

Lekker En Fit is een uniek behandelprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht of obesitas (van 6 t/m 18 jaar). LEF is een individueel op maat gemaakt programma waarin er begeleiding is voor kinderen/jongeren en de ouder(s)/ verzorger(s) door een multidisciplinair team bestaande uit een kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut, kinder- pubercoach en psycholoog. Paramedisch centrum de Spil
Kernpunten van het LEF-behandelprogramma zijn:
• Werken aan het lichaamsgewicht
• Plezier in sport en spel
• Veranderen van het voedingspatroon
• Vergroten van het zelfvertrouwen
• Coachen van kinder en ouder(s)/verzorger(s)

Omdat het LEF behandelprogramma wordt vergoed door Salland Zorgverzekeringen betaalt u een eigen bijdrage van € 90,- voor een behandeltraject van 18 maanden. Dit geldt ook wanneer u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd bent. Je kan doorverwezen worden via de huisarts. Folder op school aanwezig.

Bij fysiotherapie praktijd Fysiode is een vergelijkbaar programma te volgen.