Tijd is belangrijk, het is prettig als kinderen kunnen klokkijken: zo laat moet ik op school zijn, hoe laat eten we? Gelukkig zijn er digitale hulpmiddelen om onze tijd en agenda te bewaken. Tegelijkertijd lijkt de tijd soms ook te verdwijnen. We zijn 24/7 bereikbaar of hebben het gevoel dat te moeten zijn. Continu, alsof de tijd niet bestaat.
Behalve de ‘klok-tijd’ is er ook nog een andere tijd, de ‘geschiedenis-tijd’. De tijd van alles wat een mens meemaakt. Niet te vangen in uren of minuten maar in gevoelens en ervaringen.
Het bijbelboek Prediker beschrijft de tijd. Neem de tijd….. Zegt de wijsgeer. Het meest bekende fragment uit dit boek staat in H3 en begint met de uitspraak ‘voor alles wat er gebeurt is er een uur’. Het heeft weinig zin om teveel op de klok te kijken. Vreugde en verdriet zullen zich aandienen. Leef in het nu.
                                      Het leven kent tegenstellingen en uitersten. Daar moeten we iets mee doen.
We laten de kinderen vragen stellen met elkaar. Wat houd jij vast? Wat laat jij los? Wat doe je met vreugde en blijheid en wat brengt jou verdriet? Hoe gebruik je je tijd? Waar loopt jij warm voor? Wat vind jij zinvol?

Kortom hoe vul jij jouw tijd in?