2015 07 mamasOok dit jaar willen we graag ons goede doel onder jullie aandacht brengen.
 Kinderfonds MAMAS!
Vorig schooljaar hebben we samen al 5453,37 euro opgehaald. Een fantastisch bedrag! Dit schooljaar willen we natuurlijk proberen dit bedrag te overtreffen!
Behalve geld ophalen kunnen de leerlingen door Kinderfonds MAMAS kennis maken met een ander land, de cultuur en hun problemen. In dit alles staat het kind centraal.

Hieronder in het kort waar Kinderfonds MAMAS voor staat:
“In Zuid-Afrika leven meer dan zeven miljoen kinderen in ernstige armoede. Kan je je dat voorstellen? Dat zijn twee keer zoveel kinderen als in heel Nederland wonen! Deze kinderen hebben vaak geen veilig thuis, worden niet goed verzorgd door hun ouders, staan er alleen voor, gaan niet naar school of worden het slachtoffer van geweld en misbruik. Zonder hulp hebben zij geen eerlijke kans op een normale toekomst. Gelukkig zijn er de MAMAS: sterke, Zuid-Afrikaanse vrouwen die in actie komen voor de meest kwetsbare kinderen van hun land. Met voeding, opvang, onderwijs, medicijnen en vooral veel aandacht en liefde... Kinderfonds MAMAS gelooft in MAMAKRACHT! Die dagelijkse onverzettelijke liefde, zorg en bescherming die moeders eigen is. De MAMAS van Zuid-Afrika zijn het levende bewijs. Zij nemen verantwoordelijkheid en kijken niet weg als een kind in nood is. De MAMAS organiseren dagelijkse zorg voor honderden, soms duizenden kinderen. Net zolang tot ze op eigen benen verder kunnen. En Kinderfonds MAMAS helpt hen daarbij, op alle mogelijke manieren.”