schoolreisjeOp vrijdag 23 september was het zover…..het schoolreisje met de bus! De kinderen konden bijna niet wachten om de bus in te stappen. Iedere bus had een eigen bestemming. De groepen 1 / 2 vertrokken naar De Apenheul: na meerdere weken ‘aapjesthema’ in de klas konden ze nu echte aapjes van dichtbij bekijken en zelf rondslingeren als een … aapje! De groepen 3, 4 en 5 mochten naar Tierpark Nordhorn in Duitsland, waar ze rondgeleid werden langs de meest spannende dieren van het park en daarnaast zelf in groepjes park en speeltuin konden verkennen. De groepen 6 en 7 gingen op ontdekking in Nemo Amsterdam: hoe werkt energie, hoe werken licht en geluid, wat is een kettingreactie? In het laboratorium konden ze als een echte professor proefjes doen. Tnemo buitenijdens alle reisjes werden de kinderen getrakteerd op een lunch met wat lekkers. En na een gezellige, leerzame en zonnige dag keerden alle groepen moe, maar voldaan weer terug richting Schalkhaar. Het was een geslaagde schoolreis, waar iedereen tevreden op terug kan kijken.
nemo hal
nemo hal
nemo laboratorium
De groepen 8 gingen niet op schoolreis, maar op kamp: van 26 t/m 29 september zaten ze 4 dagen in ‘Ons Kasteel’ op Ameland. Vier heerlijke, zonnige dagen, bomvol (in)spannende activiteiten, hard werken (corvee), maar met tussendoor ook momenten om even bij te komen, gezellig te kletsen of een kaartje te leggen met klasgenoten. ‘Ietwat slaperig’ konden de groep-8-ers zich donderdagmiddag weer in de armen van hun ouders storten…

De Ouderraad heeft op 12 september haar eerste vergadering van dit jaar gehad. Namens de leerkrachten schuift dit jaar naast Miranda Dekker ook Gerdineke Petersen aan: welkom!
Het innen van de ouder- en schoolreisbijdrage zullen we weer via incasso doen. U ontvangt binnenkort de formulieren voor de machtiging. Dit jaar verspreiden we de machtigingen per gezin: u ontvangt ze via uw oudste kind.

Eind oktober kunt u ons sociaal en financieel jaarverslag van het schooljaar 2015-2016 verwachten. Daarbij zullen we u uitnodigen voor vragen hierover of over andere OR-zaken langs te komen op de ouderbijeenkomst, voorafgaand aan onze volgende vergadering op 15 november.
De afgelopen tijd was ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een tijdje uit de lucht. Sorry als we daardoor uw mail niet hebben beantwoord, maar we zijn weer bereikbaar, dus mailt u ons uw vragen!