Als ouder uw kind veilig aan het verkeer leren deelnemen!
Kinderen doen vandaag de dag weinig ervaring op in het verkeer. De eerste jaren zitten ze vooral in de bakfiets, het fietsstoeltje of op de achterbank. Maar u vindt het ook belangrijk dat ze zelfstandig aan het verkeer leren deelnemen. Herkent u dat?


Om kinderen al op de basisschool beter te leren omgaan met het drukke verkeer, heeft de ANWB het programma Streetwise ontwikkeld. Een praktisch, maar vooral leuk én leerzaam verkeerseducatieprogramma, dat zowel scholen als ouders helpt bij het verkeersvaardig maken van kinderen. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de basisschool en geven verkeerstrainingen op maat. Ook heeft de ANWB tips voor ouders, als ouder wilt u er immers ook aan bijdragen om uw kind veilig te leren omgaan met de gevaren in het verkeer

anwb 1anwb2

Info over de lessen van streetwise 17 en 23 april: Groep 1 & 2: Toet toet

Het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken staan centraal. Daarnaast leer je waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

Groep 3 & 4: Blik en klik
Wat kan je zelf doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten? Je leert onder andere veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leer je begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.

Groep 5 & 6: Hallo auto
Hallo auto leert je over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Je neemt zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mag zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.

Groep 7 & 8: Trapvaardig
Trapvaardig traint je in praktische fietsvaardigheid. Je fietst over een uitdagend parcours en traint moeilijke manoeuvres. Hierin komt van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook rij je met een zware rugtas op. Hiermee bereiden we je voor op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
U krijgt nog een informatiefolder via uw kind.

anwb3anwb4