Na dit schooljaar zullen Marije Bom-Janssen (secretaris) en Arjan te Wierik (voorzitter) afscheid nemen als bestuurslid. Hiermee ontstaan in het bestuur van de Nicolaasschool twee vacatures te weten;

Toezichthoudend bestuurslid, tevens Voorzitter
Toezichthoudend bestuurslid

Het bestuur van de Nicolaasschool bestaat uit vijf toezichthoudende (niet uitvoerende) bestuurders en twee uitvoerende bestuurders; de directeur-bestuurder en de penningmeester. Samen zorgen we ervoor dat we onze leerlingen een omgeving bieden waar ze optimaal kunnen leren, bloeien en groeien.
Als niet uitvoerend bestuurslid houd je toezicht op de uitvoering van de taken en de uitoefening van de bevoegdheden door de uitvoerende bestuurders en sta je hen met raad en daad terzijde en fungeer je als klankbord.
Je wordt geacht onbevangen te opereren tegenover de directeur-bestuurder en de collega-bestuursleden en ten opzichte van zaken die spelen voor/in de organisatie.
Je weet afstand te houden die past bij de interne toezichtfunctie, zonder het overzicht te verliezen.

Om de rol als bestuurslid goed te kunnen uitvoeren zijn de volgende competenties, kennis en ervaringen van belang:
goede sociale en communicatieve vaardigheden;
affiniteit met/kennis van het (primair) onderwijs en met de primaire doelgroepen;
binding met de grondslag, doelstellingen en strategie van de school;
(bij voorkeur enige) bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring;
goed evenwicht tussen afstand houden en betrokkenheid;
onafhankelijk;
kritisch-analytisch oordeelsvermogen met betrekking tot toezicht.

Gezien de achtergronden van de blijvende bestuursleden nodigen we kandidaten met een onderwijs-achtergrond en kandidaten met financieel-economische ervaring extra uit te reageren.
Heb je interesse om als voorzitter of algemeen bestuurslid een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de school, laat dit dan weten aan Barbara Schram of per mail aan Arjan te Wierik (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Voor meer informatie en vragen over de rol en inhoud van de functie toezichthoudend bestuurslid en/of voorzitter kun je contact opnemen met Arjan te Wierik; tel. 06-11314797 of 0570-611521.
Vanzelfsprekend kun je ook één van de andere bestuursleden (Anne Jager, Susan Nette, Angela Pot, Tamar Schukkink, Marije Bom-Janssen en Barbara Schram) aanspreken.