De ouderraad bestaat uit een groep van 8 tot 12 ouders. Zij ondersteunen de leerkrachten bij diverse vieringen en activiteiten op school.
In overleg met de leerkrachten en het management helpen OR-leden bij de coördinatie van activiteiten, zorgen ze dat er voldoende hulpouders zijn en kopen ze benodigde spullen in.
Daarnaast ondersteunt de OR in de vorm van geld: de penningmeester van de OR int en beheert de ouderbijdrage en schoolreisbijdrage. Voor ouders organiseert de OR jaarlijks een thema-avond over opvoeding. En twee keer per jaar een koffie-inloop. De OR vergadert vier tot zes keer per jaar. Bij deze vergaderingen is altijd een teamlid aanwezig.

Ouderbijdrage
De ouderbijdrage voor het schooljaar 2018-2019 is € 25,00 per leerling. Voor leerlingen die instromen na 1-1-2019 is € 12,50 ouderbijdrage verschuldigd. De ouderbijdrage wordt onder andere besteed aan diverse activiteiten, culturele uitstapjes en versnaperingen. Denk aan de kinderboekenweek, sinterklaasviering & cadeautjes, kerstviering, carnaval, Pasen, educatieve vorming (bezoek Ulebelt, Havenkwartier), culturele vorming (bezoek Filmhuis, Schouwburg, voorstellingen op school) en het project ‘de bibliotheek op school’.
De ouderbijdrage wordt geïnd via een eenmalige automatische incasso, waarvoor u aan het begin van het schooljaar een formulier krijgt.
De ouderbijdrage is een vrijwillige bijdrage. Zonder dit geld van de ouders kunnen veel leuke activiteiten niet worden bekostigd. De vrijwillige ouderbijdrage is dus geen extra geld, maar geld dat echt nodig is. Kunt u deze bijdrage niet betalen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van de Leergeldregeling van de gemeente Deventer. Meer informatie vindt u op www.leergelddeventer.nl.

Schoolreisbijdrage
Voor het schooljaar 2016-2017 is de schoolreisbijdrage € 20,00 per leerling. Door de combinatie van het ene jaar een gezellige bosdag (max. € 7,50 per leerling) en het andere jaar een ‘compleet’ schoolreisje inclusief busreis (max. € 27,50 per leerling), kunnen we de bijdrage relatief laag houden. Groep 8 gaat 4 dagen op kamp. De bijdrage daarvoor, die apart geïnd wordt door school, is ongeveer € 90,- per leerling. Ook voor incidentele sport- en culturele activiteiten kan op dat moment een kleine bijdrage gevraagd worden.

Leden van de ouderraad
De ouderraadsleden 2018-2019 zijn
• Agnes Brinkman (voorzitter)
• Saskia Hendriks (secretaris)
• Sietske Kemperman (penningmeester)
• Simone Timmer (penningmeester)
• Roos Bits-Derksen
• Anouk Kolkman
• Marian Rietman
• Marloes van der Sluis
• Gerdineke Petersen (namens de leerkrachten)

Als ouder kunt u ook lid worden van de OR! Geeft u zich op per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook voor vragen of opmerkingen kunt u ons een mailtje sturen of natuurlijk één van de ouderraads-leden aanspreken op het schoolplein.