jes hetbrugprojectDit najaar start voor het eerst de training !JES het brugproject in Deventer. !JES het brugproject is een training voor kinderen en hun ouders na een scheiding. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten voor de kinderen waarin verschillende thema’s rondom echtscheiding aan bod komen zoals: hoe ga je om met gevoelens als boosheid en verdriet, hoe houd je contact met beide ouders na een scheiding en hoe kun je samen met je ouders omgaan met alle veranderingen na een echtscheiding.

Voor kinderen is het meemaken van een scheiding van hun ouders meestal een stressvolle tijd. Er zijn veel veranderingen, zij krijgen (heftige) emoties te verwerken en zij leven opeens in de verschillende leefwerelden van hun ouders. Het meemaken van een scheiding roept daarnaast bij veel ouders vragen op over de omgang met en opvoeding van hun kinderen.
!JES het brugproject is een preventieve training  voor ouders & kind die hierbij kan helpen. De training heeft als doel de ontwikkeling van kinderen na een scheiding, zo goed mogelijk te laten verlopen.

Naast de training voor de kinderen  zijn er ook 3 bijeenkomsten voor de ouders. Hierin wordt aandacht besteed aan de ingewikkelde taak die je als ouder hebt om je kinderen op te voeden in een stressvolle en onrustige situatie en daarnaast een nieuwe balans te vinden in de omgang. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen en actief met hun persoonlijke situatie aan de slag te gaan.

Meer informatie over !JES het brugproject is te vinden op: www.jijenscheiden.nl  Informatie of aanmelden kan via   Suzan van Ussen; 0570- 547300 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.