natuurouder 1In maart is er weer de mogelijkheid om de  Natuuroudercursus van het IVN Deventer te volgen.
De cursus is bedoeld om de projecten te kunnen begeleiden, maar is ook leerzaam om ideeën op te doen om andere buitenlessen te ontwikkelen. Juist in deze tijd is het belangrijk om de jeugd  bewust te laten worden van de natuur in hun leefomgeving en ze dit  te laten ervaren door zelf op onderzoek te gaan.

De cursus bestaat uit 3 cursus-avonden en 2 buitenlessen.
Tijdens de cursus besteden we aandacht aan de 4  projecten:
Kabouterpad, Sporenwandeling, Bodem - en waterdieren en het Uiterwaardenproject (met aandacht voor “ruimte voor de rivier, struintocht in de uiterwaard”)

De data zijn: woensdag  29 maart , 12 en 19 april van19.30- 21.30 uur
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Alleen de koffie / thee moet door de deelnemers zelf betaald worden.

De data voor de excursies worden in overleg met de deelnemers afgesproken.
Plaats:     de Ulebelt, Maatmansweg 3 Deventer  (voormalig Milieucentrum)
Opgave:  Het maximum aantal deelnemers is 22 en het minimum 12
Deelnemers van scholen zonder/of met heel weinig natuurouders hebben voorrang.

natuurouder 2

Laat de leerlingen de natuur van dichtbij beleven. Enthousiaste ouders/verzorgers kunnen daarbij helpen. Meld je daarom aan voor deze cursus en word natuurouder op de school van je kind (eren).
Daarbij is het absoluut niet een verplichting om bij alle natuurprojecten te helpen op school. Eén à tweemaal per jaar zou al heel mooi zijn. Dit houdt in: een ochtend of middag, afhankelijk van het project.
Geef je naam en telefoonnummer door aan de contact natuur ouder van school: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Uiterste datum aanmelden: 20 maart 2017
Ben je enthousiast? Meld je dan NU aan!!! Mocht je niet alle avonden kunnen, dan is dat geen probleem. Het is een superleuke cursus en je leert er als volwassene ook nog wat van.
Wie zijn er nog meer lid van de Natuurouder groep? Angela Nijhuis, Karin Spithoven, Erna Lagendijk, Pieter van der Wal, Floor Fabi, Gerlinde Tschoepe – Meijerink, Liset Grootentraast, Marloes Logtenberg en Barbara Ypeij