boerderij 01Op maandag 14 mei zijn de groepen 5 per op bezoek geweest bij asperge- en melkveebedrijf “ de Boerkamp” te Diepenveen.
De leerlingen verkregen middels de boerderijles inzicht in de werkzaamheden en het reilen en zeilen op de boerderij. In kleine groepjes die rouleerden werden de kalfjes, de koeien en melkrobot bezocht.
Ook werd het steken van asperges op het land, het wassen en sorteren van de asperges en de asperge-schilmachine gedemonstreerd. Kortom een geslaagde,leerzame ochtend! De verkoelende tuinsproeier was een leuk extraatje, voordat ze met fiets weer richting school gingen!
Op woensdag 11 juli zullen de groepen 6 een kijkje nemen bij het legkippenbedrijf van fam. Grootentraast in Averlo/Schalkhaar. De leerlingen zullen een korte bedrijfspresentatie te zien krijgen met weetjes over het kip & het ei, de processen (bv het ei: van stal tot winkel, voedselkringloop en de levenscyclus kip) en werkzaamheden op een pluimveebedrijf.

Vervolgens in subgroepjes uiteen om te kunnen kijken hoe scharrelkippen leven in de stal, hoe de dagelijkse eiersortering in zijn werk gaat en om proefjes te doen. Op deze manier krijgen de leerlingen op de werkvloer kennis over herkomst van ons voedsel en wat er allemaal voor nodig is om dat eitje te produceren.

boerderij 02  boerderij 03