nicolaas logolerengroeienbloeien

nicolaas nieuwsNog anderhalve week en dan sluiten wij het schooljaar 2018-2019 af. Ik heb dan mijn eerste jaar op de Nicolaasschool meegemaakt en de tijd is omgevlogen! Ik heb het erg naar mijn zin; samen met de kinderen, de ouders en het team vormen wij deze mooie school, en ik ben supertrots dat ik hier deel van mag uitmaken.
De afgelopen periode hebben we nieuwe plannen gemaakt voor de komende vier jaar en deze plannen hebben wij beschreven in ons nieuwe Schoolplan 2019-2023. Na de zomervakantie zullen wij dit plan publiceren op onze website.
We hebben onze plannen met alle geledingen besproken; het team, de MR, het bestuur en de leerlingenraad zijn allen betrokken geweest bij het meedenken over de ontwikkelingen op onze school. In deze Nieuwsbrief vindt u al een neerslag van onze plannen. Wij willen het komende schooljaar inzetten op het nog meer betrekken van ouders en kinderen bij de ontwikkeling van de kinderen, waardoor zij meer eigenaar worden van hun leerproces. Wij doen dit door samen met ouders, leerkrachten én kinderen gesprekken te voeren. Zoals een van de leerlingen in de leerlingenraad het formuleerde:
“Ik wil graag zelf van de juf horen wat ik nog moet leren of wat ik anders zou moeten doen, en niet via mijn ouders. En ik wil graag zelf aan de juf vertellen wat ik nodig heb, of waarom iets nog niet zo goed lukt, in plaats

van dat mijn vader en moeder dat moeten vertellen. Het is toch raar, het gaat over MIJN leren, maar jullie praten niet met MIJ!”

Dat gaan we dus anders doen en we zijn heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken!
We hopen op een heel goede laatste anderhalve week, waarin we veel aandacht hebben voor het afronden van het schooljaar in de groepen, de musicals, het uitzwaaien van groep 8, de loterij van groep 7 en de afsluiting op 10 juli op het schoolplein.
In het nieuwe schooljaar gaan we met een vliegende start aan het werk met de Gouden Weken en graag willen wij u nu al uitnodigen voor het Klaar voor de start uurtje op 22 augustus. Op de volgende bladzijde kunt u hier meer over lezen.

Wij wensen u hier alvast een heel fijne zomer!

Odette van der Vegte, Hanneke Westervoorde en Edith Mulder nemen aan het eind van dit schooljaar afscheid van onze school. Wij bedanken onze collega’s voor hun inzet in de afgelopen jaren en wensen hen veel geluk en gezondheid voor de toekomst en veel succes in hun nieuwe banen!
Wilma de Borst neemt ook afscheid; zij gaat met pensioen. Wij hebben deze week een aantal feestelijkheden gepland met de leerlingen die zij begeleid heeft en met het team. Wij bedanken haar voor al haar inzet voor de school!

 

ContactmomentenVanaf de start van het volgende schooljaar 2019-2020 willen wij de samenwerking met u als ouder op vier punten anders vormgegeven dan in het afgelopen jaar. U leest in deze nieuwsbrief op welke punten dit is en met welk doel we dit willen veranderen. De veranderingen sluiten aan bij onze visie, zoals in het nieuwe schoolplan omschreven staat en zijn op de studiedag van afgelopen 11 juni met het team uitgewerkt.
“Op onze school zijn ouders en kinderen partner in leren; ouderbetrokkenheid en eigenaarschap van leerlingen zijn vanzelfsprekend.”

Op onze school zijn veel ouders betrokken op veel verschillende gebieden. Wij zijn daar heel erg blij mee! We nemen eind van dit schooljaar afscheid van een aantal mensen. Wij willen hen hier graag noemen en heel hartelijk bedanken voor al hun inzet de afgelopen jaren voor de verschillende geledingen: Roos Derksen (OR), Jacoline Bumkens (OR), Saskia Hendriks (OR), Agnes Brinkman (OR), Marcel Dekker (OR), Simone Timmer (OR), Esther de Knoop (MR), Marije Bom (bestuur) en Arjan te Wierik (bestuur). Heel hartelijk bedankt!

 

Kalender

Augustus 2019
M D W D V Z Z
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Binnenkort

volg-ons-op-facebook-nicolaasschool
Ga naar boven