kinderboekenweekKom erbij! Vriendschap is het thema in de Kinderboekenweek.
Vanochtend hebben alle kinderen zich op het plein verzameld voor de feestelijke opening van de nationale Kinderboekenweek. Zoals ieder jaar wordt er gezongen en gedanst. Verder zullen er de komende dagen allerlei activiteiten plaatsvinden. Er komen drie gidsen van Deventer verhalen vertellen over Deventer, de school wordt bezocht door illustrator Tirza Beekman en de voorleeskampioenschappen worden gehouden.
Daarnaast heeft kinderboekenschrijfster Rian Visser een ontzettend leuke groepsopdracht bedacht waar de kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 aan deel zullen nemen. De kinderen gaan gezamenlijk een zeer grote landkaart maken, vervolgens gaan ze personages bedenken en van elke personage een paspoort maken. Als laatst zullen de kinderen de verhalen bij de landkaart en personages gaan bedenken en schrijven.

We besluiten dit bericht om u nogmaals op iets te wijzen dat u allemaal eigenlijk al weet. Namelijk dat het zo ontzettend belangrijk is voor kinderen om lekker te lezen, voorgelezen te krijgen, luisterboeken te luisteren, etc. En los van het feit dat het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de kinderen, kan het ook gewoon fijn zijn om lekker weg te dromen bij een mooi, ontroerend, spannend of grappig verhaal.

Veel leesplezier!