Donderdag 20 december vieren wij Kerst op school. De onderstaande activiteiten staan op het programma. ’s Morgens begint de school op de normale tijd en alle kinderen zullen om 14.30 uur uit school komen. Ook is er gewoon BSO.

Kerstviering
Dit jaar is het thema ‘Iedereen telt mee.’ Dit thema past prima in de winterperiode waarin drie christelijke feesten elkaar opvolgen waarbij geven een belangrijke rol speelt. Allereerst wordt elk jaar in november gezongen en verteld over Sint Maarten, de Romeinse officier die de helft van zijn soldatenmantel weggaf aan een arme bedelaar. Zijn eigen helft, wel te verstaan.
Na Sint Maarten volgt het feest van Sinterklaas, die alles weet van cadeaus geven. De heilige Nicolaas gaf, volgens een van de vele eeuwenoude legendes, geld aan de arme vader van drie meisjes die zonder bruidsschat niet uitgehuwelijkt kon worden. En tot slotte: Kerstmis. En het verhaal over de geboorte van Jezus van Nazareth kunnen we daarbij zeker niet missen.
We vieren Kerst met de kinderen in de Nicolaaskerk. Deze viering vindt plaats onder schooltijd. De kinderen zullen met alle a-groepen (gr. 1-2 a/c/e en 3a t/m 8a) en b-groepen (gr. 1-2 b/d en 3b t/m 8b) samen naar de Nicolaaskerk gaan, voor de viering. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Echter vragen wij u wel om op eigen gelegenheid naar de kerk te gaan. De kinderen gaan eerst de kerk in en daarna kunt u achter de kinderen plaatsnemen op de banken (niet tussen de kinderen). Jongere broertjes en zusjes, die rustig bij hun ouders op schoot kunnen zitten, zijn van harte welkom bij de viering. De groepen zijn op de

volgende tijden in de kerk:
09.00 uur tot 10.00 uur groepen A
10.30 uur tot 11.30 uur groepen B

Kerstdiner
Aan het eind van de dag is er een inloop. Vanaf 16.50 uur zijn de kinderen welkom in de groep. We gaan om 17.00 uur met elkaar genieten van een sfeervol Kerstdiner. Dit diner wordt samengesteld door hapjes die door de kinderen zijn meegebracht. Op de deur van de groep hangt een intekenlijst (vanaf 11 december) waarop u kunt aangeven wat uw zoon/dochter meebrengt.
Om 18.00 uur worden de kinderen van de groepen 1 t/m 4 door de ouders uit de klas opgehaald. De leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 gaan dan zelfstandig naar buiten.
Wilt u uw kind in de week van 17 december een (onbreekbaar) bord, beker en bestek in een plastic zak meegeven. Alles graag voorzien van naam.

Borrel
Voor de ouders organiseren wij een borrel tijdens het kerstdiner van de kinderen. De borrel is van 17.00 uur tot 18.30 uur. Ouders kunnen hier gezellig samen zijn onder het genot van een kopje koffie/ thee of een biertje of glaasje glühwein. Voor de jongere broertjes en zusjes is er een glaasje ranja. U kunt ook genieten van een kopje erwtensoep, een broodje beenham, knakworst of braadworst. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de Voedselbank.
Vrijdag 21 december is er ’s ochtends gewoon school, de kerstvakantie begint voor alle kinderen om 12.00 uur. Alle kinderen komen aan de achterkant van de school naar buiten!

Met vriendelijke groet, 
Kerstcommissie (kerstviering), Werkgroep Goede Doelen